Olet täällä

Purjehtimaan s/y Raahen Fiialla

S/y Raahen Fiia on koulupurjelaiva. Aluksen pääasiallinen käyttötarkoitus on opettaa Raahelaista nuorisoa purjehtimaan. Aluksella tehdään myös koulutus- ja tilauspurjehduksia.

Nuorisopurjehdukset

Nuorisopurjehdukset ovat nuorille tarkoitettuja koulutuspurjehduksia. Purjehduksia purjehditaan kauden aikana mahdollisimman paljon. Purjehdusten kohderyhmää ovat 16 vuotta täyttäneet purjehduksesta kiinnostuneet. Varsinaista yläikärajaa ei purjehduksilla ole, mutta kaikkein kokeneimmat saavat luultavasti enemmän runkomiehistön koulutuspurjehduksista.

Alukseen otetaan kerrallaan 10 oppilasta. Oppilaiden lisäksi aluksessa on kapteeni, perämies ja kansimies. Oppilaat osallistuvat kaikkeen alustyöskentelyyn niin kannella kuin kannen allakin. Oppilaat jaetaan vahteihin, ja vahdit suorittavat purjehduksen aikana saamansa tehtävät, kuten purjeiden käsittely, ruorinpito, ruoan laitto ja siivous.

Tulevat nuorisopurjehdukset löydät purjehduskalenterista (linkki ei toimi vielä, pahoittelumme).

Ilmoittautuminen nuorisopurjehduksille tästä (linkki ei toimi vielä, pahoittelumme).

Tilauspurjehdukset

Tilauspurjehdusten tarkoitus on kerätä varoja säätiön toiminnan varmistamiseksi. Tilauspurjehdukset ovat tarkoitettu ryhmille, jotka haluavat charter- tyyppisen purjehduksen omalle porukalleen. Tilauspurjehdukset ovat tyypillisesti 3-6 tuntia kestäviä retkiä, joiden aikana ehditään käydä tutustumassa Raahen saaristoon. Erityistapauksissa tilauspurjehdukset voivat olla jopa useamman päivän mittaisia.

Purjehduksille tulee mukaan 3 hengen miehistö: kapteeni, perämies ja kansimies. Miehistö hoitaa purjehtimisen, mutta halutessanne voitte osallistua kaikkeen toimintaan ja löytää lisäjännitystä matkalle. Luonnollisesti pitemmillä matkoilla tarvitaan myös matkustajien käsipareja purjehtimiseen.

Alukseen mahtuu päiväpurjehduksilla yhteensä 13 matkustajaa. Pidemmillä purjehduksilla alukseen otetaan enintään 10 matkustajaa. Molemmissa tapauksissa alukseen tulee matkustajien lisäksi 3 henkinen miehistö.

Hinnat:
3 h = 600 €
4 h = 800 €
6 h = 1 200 €

Kaikilla purjehduksilla tarjotaan kahvia, teetä ja korppuja. Mahdolliset muut tarjoilut tulee asiakkaan järjestää itse.

Voit varata oman tilauspurjehduksesi täältä (linkki ei toimi vielä, pahoittelumme).

Koulutuspurjehdukset

Aluksen runkomiehistö kouluttautuu omilla koulutuspurjehduksillaan. Näille purjehduksille otetaan mukaan runkomiehistön jäsenet sekä siihen pyrkivät henkilöt. Koulutuspurjehdusten kesto ja purjehduskohde vaihtelevat tarpeen mukaan.

Haluatko mukaan runkomiehistöön? Hae tästä (linkki ei toimi vielä, pahoittelumme).

 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer