Olet täällä

Raahe ja meri

Raahessa meri on lähellä. Sekä nykyinen keskusta että kulttuurihistoriallisesti merkittävät ruutukaava- ja seminaarin alue sijaitsevat aivan meren tuntumassa.

Raahella on suuri rooli Suomen merenkulun historiassa, mutta myös nykypäivänä erityisesti Raahen saaristo on ainutlaatuisuudessaan merkittävä.

Merenkulku Raahessa

Raahella on pitkä merellinen historia. Kaupunki oli vuosina 1867—1875 maamme suurin laivanvarustajakaupunki. Purjelaivakaudella Raahen kauppalaivastoon kuului parhaimmillaan 58 alusta, joista lähes kaikki oli rakennettu kaupungin omilla telakoilla.

Raahen Purjelaivasäätiö perustettiin vuonna 1988 herättämään ja ylläpitämään tätä kulttuuriperintöä, jota säätiön purjealus s/y Raahen Fiia on viime vuosina myös vahvasti edustanut. 

Museo_HVU500x230.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoa Raahen historiasta saat mm. seuraavista lähteistä:

Raahen kaupungin www-sivut

Raahen museo
 

Raahen saaristo

Raahen edustalla sijaistee Pohjanlahden ainoa merkittävä saaristo. Saaristoon kuuluu sekä rannikon läheisiä metsäisempiä sisäsaaria että kauempana avomerellä sijaitsevia pieniä avoimia luotoja. Saaristossa on runsaasti virkistyskäyttöä niin kesällä kuin talvellakin.

Raahen saaristolla on merkittäviä luontoarvoja, ja se on valittu Natura 2000 -verkostoon linnustonsa, kasvillisuutensa ja luontotyyppiensä perusteella. Linnuston osalta suojeluarvo perustuu runsaaseen pesivään linnustoon. Arvoa on myös lintujen lepäily- ja ruokailualueena. Saariston ainutlaatuisuus Perämeren alueella korostaa sen merkitystä linnustolle. Myös kasvillisuudeltaan saaret ja luodot ovat arvokkaita ja niillä esiintyy monia harvinaisia ja uhanalaisia kasvilajeja. 

saaristo_500x230.jpg

Pohjanlahden ainoa merkittävä saaristo tarjoaa virkistyskäyttöä niin kesällä kuin talvella.

 

Lisätietoja Raahen saaristosta saat mm. seuraavista lähteistä:

Raahen kaupungin www-sivut

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer