Olet täällä

Raahen Purjelaivasäätiö

Raahen purjelaivasäätiö perustettiin vuonna 1988 herättämään ja ylläpitämään kiinnostusta merenkulkuun ja merimieselämään. Peruspääoman koulupurjealuksen hankkimiselle antoivat noin 60 eri yritystä, yhteisöä ja yksityishenkilöä.

Purjealus Raahen Fiia tarjoaa lähinnä nuorille mahdollisuuden perehtyä purjealuksella purjehtimiseen sen miehistön jäsenenä. Säätiö järjestää kesäisin nuorisopurjehduksia, joilla opitaan perusasiat purjehduksesta, navigoinnista, säästä ja monista muista merenkulkuun liittyvistä asioista.

Lisäksi aluksella järjestetään tilauspurjehduksia yrityksille ja yhteisöille. Alusta on myös mahdollista vuokrata niin sanottuihin kimppapurjehduksiin, jotka on tarkoitettu aikuisille, jo aiemmin vesillä liikkuneille kaveriporukoille. Näistä purjehduksilta saadut tuotot käytetään täysimääräisesti aluksen kunnossapitoon ja toiminnan ylläpitämiseen.

Raahen Fiian kunnossapidosta ja muusta toiminnasta vastaa joukko vapaaehtoisia raahelaisia. Koulutuspurjehduksilla kouluttajina toimii sekä ammatikseen merenkulkua harjoittavia että kokeneita purjehduksen harrastajia.


Valtuuskunta

Purjelaivasäätiön ylintä päätösvaltaa käyttää valtuuskunta. Valtuuskunnan jäseniä ovat yritysten ja yhteisöjen edustajat, jotka ovat olleet suurimpia lahjoittajia ja säätiön toiminnan tukijoita. Valtuuskunta kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja valitsee kokouksissa säätiön hallituksen sekä toimihenkilöt ja hyväksyy toimintasuunnitelmat, toimintakertomukset ja tilinpäätökset.

Tiedot päivittyvät myöhemmin.


Hallitus

Tiedot päivittyvät myöhemmin.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer